Typisch Nederland

Nederland, een land van zo;n 17 miljoen mensen en een oppervlakte van slechts 41.543 km² waarvan 18% uit water bestaat. Nederland, een land met verschillende religies en achtergronden, maar nog altijd met al zijn eigen tradities en cultuur.

Eten

In Nederland zijn we niet vies van een lekkere snack. Je vind dan ook verschillende etenswaren die typisch bij ons horen. Een van deze dingen is natuurlijk kaas. We produceren hier wel 650 miljoen kilo per jaar van! Wat ook typerend is voor Nederland, is dat we ontbijten met brood met beleg zoals hagelslag of pindakaas. En natuurlijk kunnen we de lekkernijen niet vergeten! Dropjes, stroopsoldaatjes, poffertjes, haring, kroketten, speculaas, stroopwafels en nog veel meer. Zo eten we bij een ‘bakkie’ bij familie of vrienden ook graag een bonbon of ander chocolaatje. Voor een typisch Hollandse pot bij het avondeten ben je snel klaar met aardappelen, groente en vlees.
00611522-O

Toerisme

Als je als toerist de grenzen van Nederland betreed, zijn er een aantal steden die je niet kan missen. Natuurlijk is er de hoofdstad Amsterdam. De rede waarom deze zo populair is, is niet alleen vanwege de oude stad zelf. Voor toeristen zijn de coffeeshops en het prostitutiegebied op de Wallen een bijzondere bezienswaardigheid, omdat dit in het buitenland niet op deze manier voorkomt. Naast de grote stad, zijn het ook de kleine vissersdorpjes die aandacht trekken. Denk bijvoorbeeld aan het folkloristisch karakter van Marken of Volendam. Trek oud Hollandse klederdracht aan of maak een puzzeltocht in Volendam! Nederland kent genoeg mooie plekjes om je op een dag te vermaken. Ook als toerist in eigen land.

Feestdagen

koningsdagMet 6 officiële feesten, zijn we zeker niet het land met de meeste feestdagen. Deze feesten zijn verspreid over 10 dagen. Deze dagen zijn: Koningsdag, Bevrijdingsdag, Kerstmis, Goede vrijdag, Pasen, Hemelvaart, Pinksteren en Nieuwjaarsdag. De meeste dagen hiervan zijn vanwege de meerderheid in het christelijke geloof. Ook zijn er dagen die niet officieel zijn, maar wel typerend zijn voor Nederland. Hierbij horen: Carnaval, Sinterklaas met pakjesavond en Oudejaarsavond.

 

Koningshuis

Ondanks dat de Koning of Koningin in Nederland niet meer zoveel voor het zeggen hebben, is het nog steeds een symbool van onze cultuur. De politieke vraagstukken worden gediscussieerd in de eerste en de tweede kamer, maar voordat een wet wordt aangepast of goedgekeurd, zal de koning hier eerst zijn handtekening voor moeten zetten. Echter is dit geheel formeel, omdat de koning het ondertekenen van een wet niet mag weigeren. Verder is de Koninklijke familie in het openbaar te zien bij officiële gelegenheden en ook bij rampen zorgt de koning dat er een bericht naar het volk wordt uitgestuurd om hen bij te staan in moeilijke tijden.

Comments are closed.